Orbán solicită UE să pună capăt planului de energie verde: Prețurile vor crește, cu excepția cazului în care acest plan stupid este retras

Orbán solicită UE să pună capăt planului de energie verde: Prețurile vor crește, cu excepția cazului în care acest plan stupid este retras   /   Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Orbán solicită UE să pună capăt planului de energie verde: Prețurile vor crește, cu excepția cazului în care acest plan stupid este retras / Sursă foto: Facebook Viktor Orban

Viktor Orbán solicită Uniunii Europene să renunțe la planul de energie verde, pentru scăderea prețurilor în toată Europa.

Ca rezultat al unei combinații de costuri mai mari de producție, o politică energetică gestionată greșit, orientată politic și prețul exorbitant al visului de energie verde utopică, Europa se confruntă acum cu prețuri foarte mari de gaze și electricitate atât pentru consumatori, cât și pentru întreprinderi. Criza a fost discutată miercuri în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg.

Potrivit Edinei Tóth, europarlamentarul maghiar Fidesz, care a vorbit în cadrul sesiunii Parlamentului European, pachetul pentru protecția climei propus de Comisia Europeană este prea ambițios și nu ia în considerare puterea de cheltuieli a consumatorilor și securitatea energetică ca priorități de top. În plus, nici Comisia Europeană nu a efectuat studii adecvate de impact asupra prețurilor. Potrivit lui Tóth, întreaga politică energetică a UE este sortită eșecului dacă comitetul nu este în măsură să asigure prețuri accesibile pe întregul continent.

Ungaria, cele mai mici prețuri din UE

Guvernul maghiar a decis în urmă cu peste un deceniu să reglementeze prețurile la gaz și electricitate și să stabilească un tarif maxim pentru consumatori. Acest lucru a dus, probabil, la cele mai mici prețuri la energie din Uniunea Europeană, aproximativ jumătate din factura medie a energiei din UE. În ultimii zece ani, comparativ cu alte state membre ale UE, prețurile energiei din Ungaria au scăzut cu o treime. Prețurile energiei sunt substanțial scumpe în țările în care tarifele urmează tendințele pieței. În ciuda acestui fapt, opoziția de stânga maghiară, la unison cu Comisia Europeană, a cerut guvernului ungar să își dereglementeze prețurile la energie. Dacă guvernul ar accepta aceste cereri, gospodăriile maghiare ar plăti în medie cu 1.100 de euro pe an mai mult decât în acest moment.

În timpul unui summit al liderilor UE de la Brdo, Slovenia, săptămâna aceasta, prim-ministrul ungar Viktor Orbán a cerut UE să își schimbe politica energetică. El a precizat că în evaluarea sa, cel puțin parțial, este vina Comisiei Europene că prețurile au crescut atât de rapid.

„Unele reglementări trebuie schimbate, altfel toată lumea va fi dezavantajată. Ungaria nu este afectată de moment de creșterea prețurilor, deoarece prețurile nu pot crește peste plafonul stabilit. Așa-numitul acord verde propus de CE presupune însă impozite indirecte pentru proprietarii de case și proprietarii de mașini, ceea ce este inacceptabil pentru Ungaria”, a spus prim-ministrul.

Responsabilitatea principală revine lui Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene care se ocupă de acest subiect, pentru că, în opinia lui Orbán, a făcut câteva calcule proaste, iar populația UE plătește acum un preț suplimentar pentru greșelile sale.

„Prețurile vor crește în fiecare zi, cu excepția cazului în care acest plan prost este retras. Funcționarea Schemei UE de comercializare a cotelor de emisii trebuie suspendată și trebuie să revenim la realitate”, a spus Orbán, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel