Orașul care a decis ca excursiile şcolare la Auschwitz să nu mai fie finanțate

Autorităţile din Predappio, un oraş din nordul Italiei unde s-a născut şi a fost înmormântat dictatorul fascist Benito Mussolini, au decis să oprească finanţarea excursiilor şcolare la fostul lagăr de concentrare nazist Auschwitz-Birkenau, informează DPA, scrie Agerpres. 

Decizia a fost luată de primul primar de dreapta al oraşului de la Al Doilea Război Mondial, Roberto Canali, care a fost ales în luna mai. El a precizat vineri pentru agenţia de presă ANSA că este de părere că iniţiativa de a finanţa aceste excursii este prea "partizană".

"Elevii nu trebuie să viziteze doar Auschwitz, ci şi alte locuri ale opresiunii din secolul XX, cum ar Zidul Berlinului sau Foibe", a declarat el. "Cunoaşterea partizană a istoriei nu poate fi finanţată din fonduri publice", a subliniat alesul.

Foibe sunt gropile în care luptătorii comunişti iugoslavi au aruncat trupurile italienilor executaţi în timpul şi după Al Doilea Război Mondial. Politicienii de dreapta din Italia s-au plâns de multă vreme că aceste crime în masă au fost uitate pe nedrept.

Autorităţile din Predappio urmau să finanţeze cu 370 de euro una dintre cele două călătorii cu trenul la Auschwitz-Birkenau pentru elevii de la liceul local în cadrul iniţiativei la nivel naţional "Trenul memoriei", care organizează excursii educaţionale la fostele lagăre de concentrare.

Opoziţia de centru-stânga din Predappio a declarat că va oferi fondurile lipsă pentru excursie.

Pe site-ul său, asociaţia "Trenul memoriei" susţine că peste 37.000 de elevi au participat la excursiile sale în ultimii 15 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel