Ora de vară 2019. Decizie PE, anunț CFR Călători și efecte pentru sănătate

În timp ce Parlamentul European a votat pentru renunţarea la schimbarea orei de vară, în weekend, românii își vor schimba ceasurile.

Ora de vară, decizie în PE

Eurodeputaţii au votat marţi, cu o largă majoritate, abolirea schimbărilor sezoniere ale orei în Uniunea Europeană în 2021. Un număr de 410 eurodeputaţi au votat pentru propunere, 192 împotrivă şi 51 s-au abţinut. În conformitate cu o propunere adoptată la începutul acestei luni şi de Comisia pentru transport şi turism a Parlamentului European, statele membre UE vor renunţa la practica de a-şi schimba ora de două ori pe an şi vor decide dacă preferă să rămână la ora standard sau de iarnă sau să menţină permanent ora de vară. Conform proiectului de rezoluţie, ţările europene care decid să menţină permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021. Pe de altă parte, ţările care preferă să rămână la ora standard sau de iarnă îşi vor putea schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021. Statele membre trebuie să informeze Comisia Europeană asupra alegerii lor înainte de aplicarea măsurii până în aprilie 2020, iar apoi să se coordoneze cu executivul comunitar pentru ca deciziile individuale luate să nu afecteze funcţionarea pieţei unice.

CFR Călători, anunț important

CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2019 în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 3:00 devenind ora 4:00, dar mersul trenurilor în vigoare nu se va modifica, circulaţia urmând a se efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

Ora de vară, efecte

Trecerea la ora de vară are un efect puternic mai ales asupra persoanelor care suferă de depresie. De asemenea, și persoanele vârstnice vor simți un disconfort când se va trece la ora de vară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel