EXCLUSIV  Oprirea exodului românilor. Ministrul Budăi: Cifrele nu mint şi nu fac politică

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut o analiză a efectelor majorării salariului minim pe economie şi a salariilor care se acordă în diferite domenii de activitate din sectorul public. 

Ministrul Muncii a explicat, într-un interviu acordat DC News, care sunt efectele majorării salariului minim pe economie şi a salariilor care se aplică în anumite sectoare - cum ar fi sănătatea sau construcţiile - asupra exodului românilor către ţările din Vest, acolo unde pleacă pentru locuri de muncă mai bine plătite. 

"După cum bine ştiţi, am avut măsuri luate, din acest punct de vedere, pentru sistemul sanitar care au dus la stabilizarea exodului medicilor – şi sunt statistici aici, cifrele nu mint şi nu vor face niciodată politică.  Acest fenomen nu este oprit pentru că, până la urmă, vorbim despre libera circulaţie a persoanelor şi mobilitatea forţei de muncă, dar strict pe salarizare trebuie să recunoaştem că exodul medicilor s-a echilibrat.

În ceea ce priveşte sectorul construcţiilor, memorandumul semnat cu constructorii s-a transformat în lege.  Începând cu 1 ianuarie 2019, salariul minim pe ramură s-a majorat, declarând construcţiile domeniu prioritar pentru următorii zece ani. Am avut discuţii şi cu patronatele şi cu sindicatele din construcţii şi am majorat până la 3.000 de lei salariul minim cu unele măsuri de reducere a fiscalităţii şi a costurilor pe muncă. Îmbucurător pentru noi e următorul aspect: deja avem pe siteul nostru dedicat care se adresează lucrătorilor români, peste 300 de locuri de muncă încărcate în construcţii, avem discuţii cu patronatele din construcţii şi sunt încă 100 de persoane care îşi doreau să plece la muncă în străinătate în decembrie şi au renunţat, semnând cu constructorii români", a declarat Marius Budăi.

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către Marius Budăi: 

 

Vezi şi: Linia tramvaiului 41, blocată vineri dimineaţă

ANM, avertizări meteo. A fost emis cod galben

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel