Oprișan, achitare după 10 ani: S-au folosit asemenea practici

Vlad Manolache / 30 iul 2018 / 22:35

Marian Oprișan a declarat, după achitarea din dosarul care a durat 10 ani, că au avut loc practici ilegale și amenințări la adresa judecătorilor.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că în procesul său anumiți procurori de la Direcția Națională Anticorupție ar fi făcut presiuni foarte mari asupra judecătorilor. Mai mult, social-democratul a declarat că în același proces două experte contabile au fost arestate și apoi achitate.

Trebuie clarificat cât se poate de clar

"Din cauza faptului că s-au folosit asemenea practici, trebuie clarificat cât se poate de clar ca așa ceva să nu se mai întâmple în România niciodată, să fie amenințați magistrați și judecători de către procurorii parchetului Direcției Naționale Anticorupție. Judecătorul fonudului și președintele Tribunalului pus sub acuzare, ulterior judecătorul fondului de la Judecătoria Cluj a rămas pe 22 ianuarie 2015 în pronunțare și pe data de 23 ianuarie a fost adus de procuroarea Carmen Țundrea la DNA și audiat fără să aibă niciun fel de problemă în dosarul expertelor arestate", a declarat Marian Oprișan la Antena 3.