Oprea:Statutul de Piaţă emergentă secundară înseamnă mai mulţi bani şi mai ieftini pentru finanţarea firmelor

Statutul de Piaţă emergentă secundară acordat pieţei de capital româneşti de agenţia FTSE Russell înseamnă mai mulţi bani şi mai ieftini pentru finanţarea firmelor româneşti, consideră ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.

,,Agenţia FTSE Russell a acordat pieţei de capital româneşti statutul de Piaţă emergentă secundară. Ce înseamnă acest lucru? Simplu, mai mulţi bani şi mai ieftini pentru finanţarea firmelor româneşti. Acum accesul fondurilor de investiţii este facil, încrederea fiind mai mare în Bursa de la Bucureşti', scrie vineri ministrul pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, dezvoltarea pieţei secundare AeRo înseamnă posibilitatea finanţării, pe piaţa de capital, a IMM-urilor româneşti. 'Acestă alternativă am prezentat-o companiilor, în cadrul celor nouă seminarii regionale, organizate în parteneriat de către Bursa de Valori Bucureşti şi Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, anul acesta', a mai precizat Oprea. Acum, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sunt listate 84 de companii pe piaţa principală şi, împreună, au o capitalizare de 36 de miliarde de euro.

Furnizorul global de indici FTSE Russell a promovat joi România la statutul de Piaţă Emergentă de la cel de Piaţă de Frontieră, decizia fiind luată după ce ţara s-a aflat timp de trei ani pe lista de monitorizare. Reclasificarea statutului va intra în vigoare în septembrie anul viitor. România a fost adăugată pe această listă de monitorizare în septembrie 2016. FTSE este lider mondial de clasificare a indicilor bursieri.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel