Operaţiune de salvare pe munte. Un adolescent este căutat de salvamontişti

FOTO: Salvamont
FOTO: Salvamont

Echipajele de intervenţie din Harghita derulează, duminică, o acţiune de căutare a unui băiat, cetăţean ungar, care s-a rătăcit pe munte, în zona Harghita Mădăraş, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu.

Potrivit sursei citate, adolescentul a plecat în drumeţie de la Subcetate-Zetea spre Pârtia Harghita Mădăraş şi s-a rătăcit, motiv pentru care a sunat la 112, pentru a solicita ajutor.

Spre locul intervenţiei s-au deplasat un echipaj de patru subofiţeri cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă de la Detaşamentul de Pompieri Odorheiu Secuiesc, o autospecială complexă de primă intervenţie cu utilaj tip UTV şi doi subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Miercurea-Ciuc, două echipaje de jandarmi montani şi un echipaj de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zetea.

Băiatul nu poate fi localizat

Alina Ciobotariu a precizat că s-a trimis un număr mare de forţe de intervenţie întrucât, în urma apelului telefonic, băiatul nu poate fi localizat.

Acţiunea de căutare are loc la puţin timp după ce echipaje ISU Harghita şi Salvamont au recuperat un adolescent, tot cetăţean ungar, care a căzut pe munte, tot în zona Harghita Mădăraş, el fiind transportat la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc.

De altfel, echipajul Salvamont Odorheiu Secuiesc care a acţionat la primul caz a fost redirecţionat către cazul băiatului dispărut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel