Operație de endocardită minim invazivă, în premieră națională la Sibiu

Diana Popescu / 01 apr 2017 / 13:07

La sfârșitul săptămânii trecute, la Sibiu, a avut loc o premieră națională. Medicii Spitalului Județean Sibiu au colaborat cu cei ai clinicii private Polisano pentru realizarea unei operații de endocardită, fără tăierea sternului, transmite turnulsfatului.ro.

Tânăra din Alba a ajuns la Urgențe în comă. Aceasta născuse în urmă cu doar nouă zile, iar starea de sănătate i s-a înrăutățit.

Medicii de la Spitalul Județean au colaborat cu cei de la Clinica Polisano, pentru a salva viața tinerei, motiv pentru care a fost transferată și operată la clinica privată.

„A fost primul caz din România operat de endocardită minim invaziv, fiind o premieră națională de Buna Vestire și o colaborare foarte bună între medicii de la Spitalul Județean și noi, cei de la privat. Este primul caz operat fără tăierea sternului printr-o incizie de patru centimetri sub stern. Dacă nu se intervenea la timp, într-o oră sau două, putea să moară”, spune conf. univ. dr. Victor Costache, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară și director medical al Spitalului European Polisano.

[citeste si]