ONU. Siria, violența împotriva copiilor a crescut dramatic

Bogdan Cotigă / 27 iul 2018 / 22:41

Violenţa împotriva copiilor în Siria a crescut dramatic de la începutul anului, a afirmat vineri un oficial al Naţiunilor Unite.

Peste 600 de copii au fost ucişi sau mutilaţi până în prezent în 2018, a arătat Virginia Gamba, reprezentant special al ONU pentru situaţia copiilor din conflictele armate.

Aceasta a precizat că, doar în primul trimestru din acest an, numărul copiilor ucişi sau mutilaţi a crescut cu aproximativ 350% faţă de trimestrul anterior. Potrivit datelor culese de ONU, mai mult de 7.000 de copii au fost ucişi de la începutul conflictului, în martie 2011, în Siria. 'Trebuie să subliniez că acesta este bilanţul verificat, informaţiile neverificate reflectă cifre care trec de 20.000 de victime în rândul copiilor', a adăugat reprezentanta ONU.

Cea mai rea situaţie pentru copii se înregistrează în regiunile Afrin, Idlib şi Ghouta de Est şi în oraşele Hama şi Daraa. Peste 60 de şcoli şi 100 de spitale şi unităţi medicale au fost atacate de la începutul anului, conform informaţiilor prezentate de Gamba.