ONU. Siria, violența împotriva copiilor a crescut dramatic

Violenţa împotriva copiilor în Siria a crescut dramatic de la începutul anului, a afirmat vineri un oficial al Naţiunilor Unite.

Peste 600 de copii au fost ucişi sau mutilaţi până în prezent în 2018, a arătat Virginia Gamba, reprezentant special al ONU pentru situaţia copiilor din conflictele armate.

Aceasta a precizat că, doar în primul trimestru din acest an, numărul copiilor ucişi sau mutilaţi a crescut cu aproximativ 350% faţă de trimestrul anterior. Potrivit datelor culese de ONU, mai mult de 7.000 de copii au fost ucişi de la începutul conflictului, în martie 2011, în Siria. 'Trebuie să subliniez că acesta este bilanţul verificat, informaţiile neverificate reflectă cifre care trec de 20.000 de victime în rândul copiilor', a adăugat reprezentanta ONU.

Cea mai rea situaţie pentru copii se înregistrează în regiunile Afrin, Idlib şi Ghouta de Est şi în oraşele Hama şi Daraa. Peste 60 de şcoli şi 100 de spitale şi unităţi medicale au fost atacate de la începutul anului, conform informaţiilor prezentate de Gamba. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel