Urmărește emisiunea live


ONU a proclamat anul 2020 ca Anul Internațional al Sănătății Plantelor

Adunarea Generala a Organizației Națiunilor Unite (UNGA) a proclamat anul 2020 drept „Anul Internațional al Sănătății Plantelor”. Astfel, ONU dorește să crească mai mult gradul de conștientizare asupra importanței sănătății plantelor și a rolului acesteia în creșterea securității alimentare.

„Anul Internațional al Sănătății Plantelor oferă o oportunitate unică pentru profesioniștii în domeniul protecției plantelor, pentru factorii de decizie, pentru toți cei interesați și, în general, pentru întreaga societate", a declarat Ralf Lopian, președintele Comitetului de organizare al Anului Internațional al Sănătății Plantelor.

„Vom încerca să demonstrăm că sănătatea plantelor este o condiție indispensabilă pentru atingerea obiectivelor de foamete zero, sărăcie zero, dezvoltare economică și protecția mediului", a mai adăugat el.

În calitate de membru al Comitetului director, Federația Internațională a Semințelor (ISF) s-a implicat activ în coordonarea eforturilor asociațiilor naționale ale producătorilor de semințe de a coopera cu birourile naționale de protecție a plantelor, activități planificate pentru promovarea Anului Internațional al Sănătății Plantelor. "Plantele sunt fundamentul vieții pe pământ și suntem mândri că suntem parte a acestei inițiative de protejare a resurselor plantei împotriva dăunătorilor", a declarat secretarul general al ISF, Michael Keller.  

Se anticipează că Anul Internațional al Sănătății Plantelor va milita pentru implementarea standardului internațional pentru măsurile fitosanitare în deplasarea transnațională a semințelor, adoptat în 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel