ONG-ul german Sea-Eye îşi va relua la sfârşitul lunii operaţiunile de salvare de migranţi

Organizaţia neguvernamentală germană Sea-Eye îşi va relua la sfârşitul luni misiunile de salvare de migranţi în Marea Mediterană, a anunţat grupul sâmbătă, în contextul în care astfel de operaţiuni private sunt contestate de guverne care nu sunt dispuse să primească migranţi, relatează DPA.

Nava Alan Kurdi a Sea-Eye se află în prezent în Mallorca pentru a pregăti viitoarea misiune, ce ar urma să înceapă între 22 şi 24 iulie, a spus purtătorul de cuvânt Gorden Isler.

Nava Alan Kurdi, care navighează sub pavilion german, a salvat recent peste 60 de migranţi din Libia. Duminică, Malta le-a permis migranţilor salvaţi de Sea-Eye să debarce pe teritoriul tău, după care nava Alan Kurdi s-a întors în zona sa de operaţiuni.

Operaţiuni private de salvare recente au dus frecvent la blocaje îndelungate cu oficiali guvernamentali sau la confiscarea unor nave. Alan Kurdi este una dintre puţinele ambarcaţiuni care sunt încă active, multe alte nave ale unor ONG-uri fiind confiscate sau forţate să rămână în Malta sau Italia.

Cazul femeii căpitan de pe nava Sea-Watch 3, Carola Rackete, s-a aflat recent în atenţie. Carola Rackete a dus 40 de migranţi pe insula Lampedusa după mai mult de două săptămâni de stat pe mare, încălcând ordinele autorităţilor italiene de a nu intra în port. Ea este acum anchetată penal în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel