EXCLUSIV  Omul care le putea salva pe Alexandra şi Luiza. Dan Antonescu: EL ȘTIA TOT!

Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu
Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu

Criminologul Dan Antonescu a atras atenţia asupra efectelor negative pe care le-a avut o modificare substanţială în structura poliţiei.

Dan Antonescu a s-a referit la efectele negative pe care le-a avut o modificare substanţială în structura poliţiei, dispărând acei poliţişti care erau prezenţi în comunitate, care cunoşteau tot ce mişcă într-un sat al unei comune sau într-un cartier al unui oraş.

Este vorba despre sectoriştii care au dispărut şi a căror lipsă se simte acum, în cazuri precum cel din Caracal când un sectorist ar fi putut obţine din timp informaţii despre Gheorghe Dincă, despre activitatea sa de zi cu zi şi despre ceea ce se întâmplă în gospodăria sa prin observaţii proprii sau prin discuţii cu vecinii. 

"Nu mai avem instituţia sectoristului pentru că s-a vrut implementarea unei chestii care nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în ţara asta. Aici parcă avem de-a face cu legile lui Murphy. Dacă ceva funcţionează bine, singur vine cineva să perfecţioneze acel ceva şi îl perfecţionează până îl strică.

Instituţia sectoristului a funcţionat ani şi ani de zile. De pe vremea miliţiei, a continuat pe vremea poliţiei şi funcţiona perfect, aşa cum funcţiona şi instituţia şefului de post. Mai mult nu spun... Cine poate repara chestia asta, să o facă. Şeful de post şi sectoristul ştiau tot ce se întâmplă într-un sat, într-un cartier sau într-o bucăţică de cartier, ştia cine cu cine e duşman, cine e predispus la infracţiuni, cine e bun să dea informaţii. Sectoristul ştia tot", a explicat Dan Antonescu.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel