Om de afaceri, trimis în judecată de DNA

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Marian Mircea, la data faptelor administrator în fapt al unor societăţi comerciale, în prezent aflat în stare de detenţie, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 26 de milioane de lei. 

"Inculpatul Mircea Marian a omis, în parte, înregistrarea în contabilitatea a trei societăţi comerciale pe care le controla a unor operaţiuni comerciale ce aveau ca obiect tranzacţii cu deşeuri feroase şi neferoase. Aproape în totalitate, sumele de bani dobândite în modalitatea de mai sus au fost retrase în numerar de către împuterniciţii pe cont, care i-au remis ulterior inculpatului sau unor persoane din anturajul acestuia", se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, Marian Mircea a prejudiciat bugetul de stat cu 26.305.495 de lei, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă. 

Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile care îi aparţin inculpatului, precum şi asupra unor bunuri care aparţin unei societăţi comerciale pe care Marian Mircea o controla în fapt. 

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel