Olt: Peste 300 de voluntari au adunat vineri gunoaiele de pe spaţiul vedere din Caracal

Giorgiana Croitoru / 13 sep 2019 / 19:01

Peste 300 de voluntari au adunat, vineri. sute de saci cu gunoi pe spaţiile verzi, alei şi trotuare din municipiul Caracal, acţiunea făcând parte dintr-un proiect al administraţiei locale vizând conştientizarea unui număr cât mai mare de persoane despre problema deşeurilor aruncate în natură.

"Prin proiectul 'Caracal - Un oraş curat!', ne-am propus sa mobilizam cât mai multţ locuitori ai municipiului pentru a curăţa deşeurile din arealele naturale ale municipiului. Şi asta într-o singură zi. Am organizat a doua ediţie a acestui proiect având ca parteneri - voluntari înregistraţi, locuitori ai municipiului nostru, reprezentanţi ai autorităţii locale, societăţii civile, companiilor private şi mass media locală", a anunţat Primăria Caracal.

În prima parte a zilei voluntari au fost angajaţi ai administraţiei publice locale, reprezentanţi ai unor firme private, personal de la Baza militară Deveselu, care împreună au colectat circa 30 de saci de deşeuri.

După-amiaza la acţiunea de stângere a deşeurilor aruncate necontrolat au participat 296 de voluntari care au colectat 243 de saci de gunoaie, care apoi au fost ridicaţi de operatorul de salubritate partener în cadrul proiectului. Au fost ridicate, de asemenea, şi mormane de gunoaie din diferite areale naturale ale oraşului.