Olt: Firme de pază din Caracal, sancţionate pentru a treia oară anul acesta de inspectorii de muncă

Două firme de pază şi protecţie din municipiul Caracal, care aveau angajaţi fără forme legale atunci când au fost controlate de inspectorii de muncă, au fost sancţionate pentru a treia oară în acest an pentru muncă nedeclarată, a informat, miercuri, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt, scrie Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Olt, Bogdan Ţucă, în timpul controalelor din luna octombrie, inspectorii de muncă au identificat 13 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată şi au aplicat celor şapte angajatori care îi foloseau amenzi în valoare totală de 260.000 lei pentru muncă nedeclarată.

Angajaţi fără forme legale au fost găsiţi la două firme de protecţie şi pază din municipiul Caracal (trei persoană la o firmă, două persoane la altă firmă), o societate de construcţii din Slatina (trei persoane), alţi doi angajaţi fără forme legale lucrau la firme de comerţ din municipiul Slatina, unul lucra la o firmă de construcţii din Balş, o persoană era angajată la o societate de reparaţii auto din Slatina şi alta lucra la un bar din oraşul Corabia.

Inspectorii de la ITM Olt au efectuat în luna octombrie 240 controale, atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind identificate 293 deficienţe. Pentru deficienţe au fost aplicate 137 avertismente şi 14 amenzi în valoare totală de 312.500 lei.

Cele mai multe dintre deficienţe au vizat: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal şi a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, a contractelor individuale de muncă şi a modificărilor acestora; neacordarea şi neverificarea folosirii echipamentului individual de protecţie; neefectuarea controlului medical periodic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel