Olt. 139 de cazuri de gripă și cinci decese, confirmate

Gripă
Gripă

Numărul cazurilor de gripă confirmate cu analize de laborator a ajuns, în judeţul Olt, la 139, fiind înregistrate şi 5 decese, potrivit unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

În toate cazurile de deces la bolnavi cu gripă a fost vorba de persoane adulte, având condiţii medicale preexistente şi fiind nevaccinate antigripal. Cei mai mulţi dintre bolnavii cu gripă, respectiv 56 (peste 40%), sunt din municipiul Slatina, unde au fost confirmate cazuri de gripă şi la copii de la şcoli şi grădiniţe. Potrivit DSP Olt, în săptămâna precedentă s-au prezentat la medic 14 bolnavi la care a fost confirmată prezenţa gripei prin analize de laborator, dar şi peste 1.600 de bolnavi cu infecţii respiratorii acute şi 620 de pacienţi cu pneumonii. Au necesitat internare 234 dintre bolnavii cu infecţii respiratorii acute şi pneumonii.

Numărul cazurilor, în scădere

Frecvenţa îmbolnăvirilor cu infecţii respiratorii acute şi pneumonii a fost în scădere în perioada 4-10 februarie, faţă de perioada 28 ianuarie-3 februarie. Pentru a continua imunizarea gratuită a populaţiei din categoriile la risc, DSP Olt a primit 1.440 de doze de vaccin, care au fost repartizate unităţilor medicale solicitante. 

VEZI ȘI:

Brăila, alertă. Două cazuri de gripă A-H1, confirmate

Gripa a ucis peste 1.000 de persoane în Franţa


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel