Urmărește emisiunea live


Olt: Mai mulţi copii trataţi la Slatina, după deschiderea unei linii de gardă la chirurgie pediatrică

Numărul copiilor trataţi în Secţia de chirurgie şi ortopedie pediatrică a spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a crescut din ce în ce mai mult din toamna trecută, de la deschiderea liniei de gardă, iar numărul cazurilor trimise spre alte spitale a scăzut, potrivit medicului-şef al secţiei, Maria Negoiţă. 

Aceasta a precizat că situaţia Secţiei chirurgie şi ortopedie infantilă de la Slatina s-a îmbunătăţit în ultimul an, în condiţiile în care faţă de primăvara anului 2018, când era singurul medic, în prezent în secţie lucrează cinci medici, unul cu specialitatea ortopedie pediatrică şi patru cu specialitatea chirurgie pediatrică.

Totodată, majoritatea copiilor cu afecţiuni din sfera chirurgiei şi ortopediei pediatrice ajunşi la spitalul din Slatina sunt trataţi în această unitate, astfel încât nu mai este necesară trimiterea lor către alte spitale din cauza lipsei medicilor.

'La un moment dat am rămas singură pe secţie şi am încercat să ţin cât de cât ritmul câteva luni, după care din toamna anului trecut am reuşit să deschidem linia de gardă şi să ne vină şi ceilalţi colegi. În momentul acesta suntem cinci medici, patru chirurgi pediatri şi un ortoped pediatru. (...) S-au angajat doctori tineri, veniţi din centrele universitare, inclusiv pentru ortopedie pediatrică, s-a deschis linie de gardă, s-au făcut ceva paşi. Încercăm să ne ocupăm să fie mult mai bine', a spus medicul specialist în chirurgie pediatrică Maria Negoiţă.

Medicul a precizat că printre patologiile tratate acum la Slatina sunt apendicita, peritonita, herniile, afecţiuni din sfera ortopediei, însă în cazurile complexe, după diagnosticare şi investigare, pacienţii sunt direcţionaţi către clinicile universitare. 'Din ce în mai mulţi (copii sunt trataţi la Slatina - n.r.) şi datorită deschiderii liniei de gardă. Încercăm să tratăm cazuri din ce în ce mai complexe, dar ne mai trebuie experienţă. (Spre alte spitale - n.r.) se duc numai cazurile care pun într-adevăr probleme şi necesită tratament în secţiile clinice universitare. Au început să fie rezolvate mai multe cazuri în care este necesară intervenţie chirurgicală, a crescut şi patologia tratată, s-a diversificat.

A început să se opereze ortopedie pediatrică, crescând abordarea şi prezenţa pe gărzi am început să avem din ce în ce mai multe cazuri. (Se tratează la Slatina - n.r.) hernii, apendicite, peritonite', a completat Maria Negoiţă. Medicii de la secţia menţionată au participat joi şi vineri la Zilele Medicale Slătinene, eveniment în cadrul căruia medicii de la SJU Slatina, dar şi din alte spitale şi din centre universitare au prezentat 38 de lucrări de specialitate.

În ultimii nouă ani această secţie a Spitalului din Slatina a funcţionat în cea mai mare parte a timpului cu deficit de medici şi au fost situaţii când, pentru mai multe luni, în lipsa unui ortoped pediatru, toate cazurile de competenţa acestuia au fost direcţionate către alte spitale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel