Olt: CJ şi CNI reabilitează complet corpul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

Corpul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina va fi complet reabilitat, atât în interior cât şi în exterior, prin investiţii de peste 27 de milioane lei finanţate din fonduri guvernamentale prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi de la bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Olt.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, a informat joi că au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai proiectului privind reabilitarea termică a corpului central de la spital, o investiţie din bugetul propriu al Consiliului Judeţean în valoare de aproximativ 9,5 milioane lei.

'Reabilitarea termică a corpului central al SJU Slatina este un proiect pe care o să îl facem din bugetul propriu. Interiorul corpului central se face de către CNI, deja s-a dat ordinul de începere pentru această lucrare. Noi intervenim exterior şi încercăm să-l reabilităm termic pentru ca la final să avem o clădire modernă atât la interior cât şi la exterior. (...) Am aprobat indicatorii, vom aloca o sumă de sumă de bani în şedinţa viitoare şi vom scoate la licitaţie (lucrările de reabilitare termică n.r.), este vorba de o sumă de 9,5 milioane lei pentru reabilitarea corpului central', a spus Marius Oprescu.

El a adăugat că alte clădiri ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate termic prin proiecte finanţate din fonduri europene. Potrivit managerului SJU Slatina, Cătălin Rotea, în vederea reabilitării interioare a corpului central al unităţii spitaliceşti a început proiectarea şi luna viitoare va începe execuţia lucrărilor.

'A fost licitată proiectarea şi execuţia, pentru începerea proiectării CNI a dat ordin în aprilie, iar luna viitoare, după ce se va preda proiectul, se va începe imediat şi execuţia. Valoarea proiectului este de 16 milioane lei, iar durata este de 24 de luni', a spus Cătălin Rotea. La SJU Satina au loc lucrări de reabilitare interioară şi în blocul medical, precum şi la clădirea unei foste creşe unde va fi mutată Secţia de Psihiatrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel