Oliver Varhelyi, comisar european. Candidatul propus de Orban, acuzat de ”teroare emoțională”

Comisia JURI a respins propunerea Ungariei, Laszlo Trocsanyi, pentru postul de comisar european. Totodată, a fost respinsă și candidatura Rovanei Plumb.

În cursul săptămânii trecute, premierul Viktor Orban l-a propus pe Oliver Varhelyi, actualmente ambasadorul Ungariei la UE, pentru a ocupa funcția de comisar european.

Diplomații UE, precum și actualii și foștii oficiali maghiari îl descriu pe Varhelyi, diplomat de carieră și fost funcționar al Comisiei, ca fiind un politician inteligent și un fin cunoscător al problemelor Uniunii Europene, informează Politico. Însă mai mulți foști oficiali maghiari descriu, de asemenea, un stil de conducere autoritar. Potrivit acestora, Varhelyi apelează deseori la țipete și își înjură subalternii.

Varhelyi, acuzat de ”teroare emoțională”

Un astfel de comportament nu ar respecta modul în care președintele ales al Comisiei, Ursula von der Leyen, a declarat public că își dorește ca echipa sa să funcționeze, mai scrie sursa citată.

Misiunea diplomatică a Ungariei la UE a refuzat momentan să comenteze aceste acuze. Un ofițer de presă a declarat că, din cauza „programului încărcat al ambasadorului", acesta nu a putut încă răspunde la acuze.

Un fost oficial oficial maghiar a declarat că Varhelyi „vorbește incredibil de nepoliticos cu subordonații". Acesta l-a acuzat pe Varheli că întreține o atmosferă de ”teroare emoțională”.

Un alt fost oficial oficial maghiar a spus, scrie Politico, că Varhelyi are tendința de a țipa și a înjura personalul din Reprezentanța Permanentă a Ungariei în UE, adăugând că ambasadorul își umilește subalternii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel