Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, rezultate finale. Elevii români, patru medalii

România, primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial, la Olimpiada Internaţională de Matematică 2022. Cîmpeanu, mesaj la întoarcerea în ţară a lotului campion
România, primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial, la Olimpiada Internaţională de Matematică 2022. Cîmpeanu, mesaj la întoarcerea în ţară a lotului campion

Lotul olimpic al României a obţinut patru medalii (una de aur şi trei de argint) la cea de-a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului care s-a desfăşurat la Daegu - Coreea de Sud în perioada 26 august - 3 septembrie. 

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, Constantin-Petrişor Ciauşescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional 'Gib Mihăescu' din Drăgăşani (jud. Vâlcea), a fost medaliat cu aur. Colegii săi de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a / Colegiul Naţional 'Mihai Viteazul' din Bucureşti), Ştefan Dimitriu (clasa a X-a/ Colegiul Naţional 'Andrei Şaguna' din Braşov) şi Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a /Colegiul Naţional 'Mircea ce Batrân' din Constanţa), şi-au adjudecat medaliile de argint.

Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Şerban (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) şi prof. Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare). 'Selecţia lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naţionale 'Ştiinţele Pământului', desfăşurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la Bucureşti', afirmă MEN.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă. La ediţia din acest an au participat 163 de elevi din 41 de ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel