Olimpiadă: Concertul Coreei de Nord, PERTURBAT. Proteste

Kim Jong Un
Kim Jong Un

 Drapele barate cu negru, fotografii înfăţişându-l pe Kim Jong Un desfigurat, bannere "Fără Jocuri la PyeongChang" au putut fi văzute în cursul unei manifestaţii a unui grup de sud-coreeni furioşi veniţi să perturbe pregătirile pentru concertul nord-coreean din ajunul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, informează AFP. 

Cei 140 de membri ai orchestrei nord-coreene Samjiyon urmează să susţină concerte gratuite, primul fiind programat joi, la două zile de la sosirea în ţara vecină, pentru a profita de expunerea mediatică a Jocurilor Olimpice. 

În plină repetiţie, artiştii au fost întâmpinaţi de sud-coreeni, puţin dispuşi să vadă "Jocurile deturnate". 

Reacții 

"Acest concert trebuie oprit", a explicat Park Byung-seung, venit de la Seul pentru această manifestaţie. "Este promovarea lui Kim Jong Un şi a ideologiei nord-coreene". 

"Cred că nu înţelegeţi ce este în joc: sunt Jocurile noastre şi noi nu putem flutura drapelul Coreei de Sud", a deplâns o femeie participantă la manifestaţie. 

La ceremonia de deschidere, programată vineri (13,00, ora României), sportivii coreeni, din Nord şi din Sud, vor defila sub un drapel unificat, un drapel neutru alb pictat cu conturul peninsulei coreene în albastru, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel