Olguța Vasilescu: Softul folosit la Europarlamentare, ilegal

Eduard Pascu / 01 sep 2019 / 22:21
Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

În cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena3, Olguța Vasilescu, membru a Comisiei care anchetează votul de la Europarlamentare, a aruncat bomba: softul folosit este ilegal.

"Când am verificat dacă softul corespunde legii din România, că nu permite votul multiplu și toate celelate lucruri, șeful AEP a spus că o să ne răspundă în scris. El, președinte al AEP, nu știa dacă softul este legal sau nu. Ne-a spus că nu a fost nicio problemă la Europarlamentare.

Am așteptat un răspuns din partea dumnealui. Când a ajuns la AEP și a cerut funcționarilor din AEP cine a recepționat softul ca să transmită numele comisiei parlamentare și-a dat seama că niciodată softul respectiv nu a fost verificat de AEP dacă este legal și că respectă condițiile legale. După care a transmis Parlamentului că îl va demite pe directorul de la Achiziții.

Și, cu această ocazie, am constatat cu toții că softul a fost ilegal. Nu va exista nicio consecință juridică fiindcă aceste alegeri au fost validate, nu mai pot fi schimbate. Nu numai softul a avut probleme... Eu nu știu dacă la alegerile prezidnețiale vor folosi același soft sau nu", a declarat Olguța Vasilescu.