Olguța Vasilescu: Softul folosit la Europarlamentare, ilegal

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

În cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena3, Olguța Vasilescu, membru a Comisiei care anchetează votul de la Europarlamentare, a aruncat bomba: softul folosit este ilegal.

"Când am verificat dacă softul corespunde legii din România, că nu permite votul multiplu și toate celelate lucruri, șeful AEP a spus că o să ne răspundă în scris. El, președinte al AEP, nu știa dacă softul este legal sau nu. Ne-a spus că nu a fost nicio problemă la Europarlamentare.

Am așteptat un răspuns din partea dumnealui. Când a ajuns la AEP și a cerut funcționarilor din AEP cine a recepționat softul ca să transmită numele comisiei parlamentare și-a dat seama că niciodată softul respectiv nu a fost verificat de AEP dacă este legal și că respectă condițiile legale. După care a transmis Parlamentului că îl va demite pe directorul de la Achiziții.

Și, cu această ocazie, am constatat cu toții că softul a fost ilegal. Nu va exista nicio consecință juridică fiindcă aceste alegeri au fost validate, nu mai pot fi schimbate. Nu numai softul a avut probleme... Eu nu știu dacă la alegerile prezidnețiale vor folosi același soft sau nu", a declarat Olguța Vasilescu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel