Olguta Vasilescu, reacție după miting: Legea salarizării nu se modifică

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Ministrul Muncii a făcut o declarație, după mitingul sindicaliștilor din sănătate de la Palatul Victoria, în care a explicat că lucrează la regulamentul de sporuri și a dat asigurări că nu se va modifica nicicum legea salarizării.

Lia Olguța Vasilescu a declarat că a existat un dialog permanent cu reprezentanții sindicaliștilor, iar pentru nemulțumirile lor se caută soluții împreună cu managerii de spital. 

”Noi am fost într-un dialog permanent cu Sindicatele. Tocmai pentru asta s-a ajuns la acest regulament de sporuri care acum provoacă atâtea nemulțumiri. Aș vrea să spun foarte clar că legea salarizării nu se modifică, nici nu este nevoie să facem vreo modificare pentru că este o lege-cadru. Salariile de încadrare la toată lumea sunt la fel. Ceea ce revendică ei ca venituri, provine din sporuri. Mesajul pentru nemulțumiți este că la ora actuală se lucrează la acest regulament de sporuri, împreună cu managerii de spital care au știut să gestioneze situația. Legea salarizării nu se modifică.”, a declarat Olguta Vasilescu, pentru Antena 3.

Care sunt nemulțumirile invocate de Sanitas 

La protestul de asăzi, vicepreşedintele SANITAS, Romeo Sandu, a acuzat ministerul de scăderea salariului net şi plafonarea sporurilor. "Principalele nemulţumiri sunt legate de scăderea salariului net şi plafonarea sporurilor la 30%. Ministerul Sănătăţii a dat procente foarte mici la unele spitale, precum cele de profil şi de urgenţă, iar aici sunt probleme foarte mari", a spus Sandu vicepreşedintele SANITAS, Romeo Sandu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel