Olguța Vasilescu - Mircea Drăghici, decizie Iohannis

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ce decizie a luat în ceea ce priveşte nominalizarea Olguţei Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici. 

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o declaraţie de presă vineri, la ora 12.00, în cadrul căreia a anunţat ce decizie a luat în ceea ce priveşte nominalizările făcute de PSD pentru funcţiile vacante din Guvern, şi anume Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. Preşedintele a declarat că va refuza propunerile înainte de către primul ministru "pentru că avem argumente şi de legalitate şi de oportunitate".

"Ieri am semnat decretele de revocare care au fost şi publicate. (...) Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de către primul ministru fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar şi de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză însă, până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru", a declarat Klaus Iohannis. 

Iohannis - Dăncilă, discuţii

Întrebat dacă faptul că cei doi au dosare penale ar fi un argument pentru respingere, preşedintele Iohannis a răspuns: "Aceste argumente le veţi putea găsi în argumentaţia pe care o voi prezenta, inclusiv public". Despre o posibilă discuţie cu premierul Viorica Dăncilă pe marginea acestui refuz, el a arătat că intenţionează să discute cu aceasta ori de câte ori îl caută într-o chestiune care priveşte Guvernul. "Pe parcursul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, pe teme europene, voi avea grijă să avem poziţii care ne ajută să îndeplinim cu succes această Preşedinţie", a mai spus Iohannis. 

Vezi şi: BNR, noi monede lansate

Brexit. Îngrijorare în Marea Britanie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel