Olguța Vasilescu, despre valul de OUG: Bâlci ILEGAL! Ordonanțele sunt NULE!

Lia Olguța Vasilescu arată că OUG-uri adoptate în valuri de guvern sunt lovite de nulitate, deoarece nu au așteptat avizele de la Consiliul Economic și Social.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a constatat că OUG-urile Guvernului Orban, care au fost date marți în noapte, sunt ilegale. Iată cum explică Olguța Vasilescu ilegalitatea:

”Dancă spune că ei au transmis ordonanțele adoptate în seară asta la Consiliul Economic Social și că cei de la CES nu le-ar fi dezbătut. Păi cum să le fi trimis, când abia în ședința de azi miniștrii își semnau avizele între ei? Iar CES nu poate lua în dezbatere OUG fără toate avizele interministeriale... De asemenea, fără avize CES, ordonanțele sunt lovite de nulitate! De când e decizie CCR, nu mai e posibil să aprobi OUG fără consultarea consiliului. Știu că nu va interesează, dar e ilegal tot ce ați făcut la bâlciul vostru de azi!

Chiar sunt curioasă cum au motivat miniștrii și a aprobat ministrul Justiției urgență pentru trotinete, de exemplu...
E ok că s-au speriat de scandal și nu au mai dat bani băncilor retrăgând ordonanță, dar nu e ok că după ce a redactat o OUG care l-a plasat în conflict de interese, ministrul Sănătățîi s-a făcut că are treaba doar că să nu o semneze.

Că să nu uit! Poate îi spune cineva lui Danca, pentru că Baubau sigur nu știe, că și anul trecut s-au dat bani pentru biletele de tratament ale pensionarilor. Chiar din ianuarie...
Mâine o să citim ordonanțele pe care nu le-au prezentat în conferință! Și sunt sigură că ne vom îngrozi...”, a scris pe Facebook Olguța Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel