Olguța Vasilescu, întrebare pentru Marcel Vela, liberalul care a propus decontarea ratelor pentru magistrați

Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES

Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu l-a întrebat pe senatorul PNL care a propus decontarea ratelor la locuințe ale magistraților câte dosare are.

„Câte dosare ai, domnule senator PNL, ca să îți pui semnătura pe o asemenea lege? Cam cât de rau au reușit să te sperie?", a scris Lia Olguța Vasilescu, duminică, pe contul de Facebook.

Reacția vine în contextul în care liberalul Marcel Vela a depus, la Senat, un proiect care prevede decontarea sumei alocate judecătorilor, procurorurilor și personalului asimiliat, nu doar a chiriei, ci și a ratei plătite pentru achiziționarea unei locuințe, în cazul în care aceștia nu primesc locuințe de serviciu.

Senatorul PNL argumentează că proiectul va crea cadrul legal „ca suma compensatorie acordată în prezent cu titlu de chirie acestor categorii socio-profesionale, să poată fi utilizată de către acestea, opțional, fie în vederea achitării chiriei, fie în vederea achitării ratei (fracțiunii din rată) pe care o plătesc pentru achiziționarea unei locuințe".

Liberalul mai susține că măsura va avea efecte pozitive, iar ca impact bugetar sumele deja prevăzute pentru plata chiriei nu vor fi majorate.

VEZI ȘI: Olguța Vasilescu, după mutarea USR: Românii se vor întoarce împotriva românilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel