Olguța Vasilescu, atac direct: Mulţi analişti cu pretenţii spun asta! Să citească, să se informeze exact şi apoi să facă presupuneri

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu a reacționat pe Facebook, după ce "mulţi analişti, cu pretenţii" au spus "că premierul este vinovat că nu s-a asigurat că miniştri lasă la cârma ministerelor un secretar de stat atunci când demisionează"

"Mulţi analişti, cu pretenţii, spun că premierul este vinovat că nu s-a asigurat că miniştri lasă la cârma ministerelor un secretar de stat atunci când demisionează. Să citească, să se informeze exact şi apoi să facă presupuneri! În momentul în care un ministru părăseşte Guvernul, orice delegare semnată de el ÎNCETEAZĂ DE DREPT! Cu alte cuvinte, semnătura sa nu mai e valabilă pe niciun act ulterior datei în care a părăsit ministerul! Cu alte cuvinte, dacă a semnat azi că înlocuieşte la cârma instituţiei un secretar de stat, a doua zi, după ce nu mai e ministru, delegarea încetează de drept şi doar un nou ministru poate face o nouă delegare de atribuţii! Deci nu premierul e vinovat că unii au demisionat fără a asigura o perioadă de interimat până la numirea unui nou ministru sau de faptul că preşedintele refuză cu obstinaţie să numească înlocuitorii", a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

"Este o situație care privește premierul"

Tot astăzi, liderul PNL Luvic Orban a afirmat că "Viorica Vasilica Dăncilă și PSD încalcă în mod deliberat legea fundamentală (...) A luat act de demisiile miniștrilor ALDE, în aceeași zi, în loc să folosească termenul de 15 zile, pe care îl avea la dispoziție în Codul Administrativ, adoptat chiar de actualul Guvern prin OUG. Astfel, faptul că sunt ministere în care nu există atribuții delegate secretarilor de stat este o situație care privește premierul, care nici măcar nu s-a preocupat de această situație atunci când a luat act de demisiile miniștrilor. Mai mult decât atât, reamintesc faptul că premierul Vasilica Viorica Dăncilă trebuia să se prezinte în Parlament pentru vot cel târziu luni, 9 septembrie. Adică, la 10 zile de la momentul în care au fost vacantate posturile miniștrilor demisionari".

"Nu i se poate accepta un termen mai mare de 10 zile"

"Într-adevăr, în Constituție nu este prevăzut în mod explicit un termen în care premierul trebuie să vină în Parlament la remaniere. Însă, acest lucru nu înseamnă că poate sta cu lunile de zile fără a cere votul Parlamentului. Singurul termen care poate fi asimilat procedurii este cel de la desemnarea premierului care trebui să ceară votul de încredere la formarea Guvernului în 10 zile. Or, dacă pentru formarea Guvernului, care este un moment politic mult mai complicat, este prevăzut un termen maximal de 10 zile, nu se poate considera că pentru o remaniere premierului i se poate accepta un termen mai mare de 10 zile",  a mai transmis Ludovic Orban în comunicatul transmis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel