EXCLUSIV  Șofron, directorul de la Odeon: Este o problemă tristă și complicată

Cristian Șofron, directorul Teatrului Odeon, a vorbit la interviurile DC News despre miza tuturor actorilor din țară de a ajunge la București, lăsând multe localități cu potențial fără cei mai buni artiști, lucru care reprezintă o problemă "destul de tristă și complicată".

"La Oradea am făcut cele mai bune spectacole din viața mea. Fusesem repartizat împreună cu regizorul Alexandru Darie și scenografa Maria Miu. Am făcut o mică trupă. Acolo am avut două-trei spectacole, Amadeus rămânând de referință atât pentru Oradea, cât și pentru întreaga țară", a zis actorul.

"În teatrele din orașele din țară sunt actori absolut minunați. Sunt oameni care și-au făcut acolo familii, gospodării și sunt de o valoare formidabilă. Au ales să-și petreacă viața și să-și ducă talentul în acele locuri. Cât despre tinerii care își doresc să vină la București... este aproape o întrebare fără răspuns. În Capitală sunt mai multe posibilități de a te afirma. În afara televiziunilor, trebuie spus că reclamele sunt mai ușor de făcut aici. Mai este și posibilitatea de a fi mai aproape de teatrele importante și de ce a încerca măcar să prinzi un rol într-un spectacol mare. Din toate aceste motive, tinerii vor să vină în București", a mai spus Cristian Șofron.

Actorii români și spectacolele în străinătate

Directorul Teatrului Odeon a vorbit și despre actorii care încearcă să facă spectacole în afara României.

[citeste si]

"Tragedia este că foarte puțini dintre cei care au făcut acest pas au și făcut meserie acolo la parametri acceptabili. Au mai fost colegi care au făcut spectacole, dar acolo știți cum este? Când spui că ai jucat la Paris, de fapt, spui că ai jucat într-un liceu sau într-un teatru de buzunar. Este greu de spus că ai făcut niște spectacole mari și importante în străinătate. Poate și acest handicap al limbii reprezintă o problemă pentru că este mai complicat să joci într-o limbă străină", a mai spus Cristian Șofron la DC News.

Iată răspunsul:

VEZI AICI interviul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel