Ofensiva turcă în Siria: 78 de persoane acuzate de 'propagandă teroristă' pe internet

Autorităţile turce au declanşat miercuri acţionarea în justiţie a 78 de persoane acuzate de 'propagandă' pe internet împotriva ofensivei militare în Siria, iar responsabilul ediţiei online a unui cotidian de opoziţie a fost arestat joi, transmite AFP.

Într-un comunicat emis miercuri, poliţia turcă a anunţat că 'au fost deschise proceduri penale împotriva a 78 de indivizi care au făcut propagandă teroristă'. 'Vom continua lupta împotriva infracţiunilor şi a infractorilor în orice domeniu, precum şi în mediul virtual', se mai spune în comunicat. Joi, conducerea cotidianului Birgün a anunţat că 'responsabilul site-ului, Hakan Demir, a fost plasat în detenţie după ce a fost arestat la locuinţa lui dimineaţa devreme'.

'Credem că arestarea este legată de informaţiile publicate pe site-ul nostru', adaugă sursa citată. Această nu precizează ce articole ar putea fi vizate, însă cotidianul a fost puternic criticat miercuri după ce a publicat o informaţie potrivit căreia loviturile întreprinse de armata turcă în Siria s-au soldat cu moartea unor civili, fapt dezminţit de Ankara. Birgün este un mic cotidian de stânga care are cu regularitate probeleme cu justiţia turcă.

Turcia a lansat miercuri o operaţiune militară în nord-estul Siriei împotriva miliţiei kurde Unităţile de protecţia a poporului (YPG), pe care o consideră 'teroristă', dar care este susţinută de ţările occidentale. În timpul unei precedente ofensive împotriva YPG, autorităţile turce au arestat câteva sute de persoane acuzate de 'propagandă teroristă' pe internet. Organizaţii neguvernamentale denunţă în mod repetat erodarea libertăţii presei şi de exprimare în Turcia sub conducerea lui Recep Tayyip Erdogan, mai ales după tentativa de puci din iulie 2016, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel