ȘOC pentru o elevă după aflarea rezultatelor la BACALAUREAT 2015. Revolta unui părinte

Raluca Isabela Hăulică, unul dintre elevii străluciţi ai celui mai bun liceu din Vaslui, a suferit un şoc la afişarea rezultatelor la Bacalaureat. Fata a fost notată cu 6,55 tocmai la Limba și literatura română, disciplină la care a cules premii la olimpiade.

Olimpică la limba română, ani la rând, Raluca Isabela Hăulică a primit nota 6,65 tocmai la limba română, disciplina la care a strălucit de-a lungul anilor. Iniţial, adolescenta a aflat nota pe edu.ro, însă spera ca totul să fie o greşeală, iar la avizierul liceului să-şi vadă nota la care se aştepta, adică peste 9,50. Rezultatele afişate la centrul de examen aveau să confirme nota afişată şi pe internet: 6.55. Olimpica şi-a stăpânit cu greu lacrimile, fiind încurajată de mama sa şi prieteni.

"Nu are cum să primească o astfel de notă, este unul dintre cei mai buni elevi ai liceului", a afirmat Cătălin Ignat, directorul Liceului "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui.

La celelalte probe Raluca Hăulică a fost notată cu 10 la Istorie şi 9,25 la Sociologie. A contestat nota la Limba Română, iar acum aşteaptă cu emoţie reevaluarea tezei.

"Cine va plăti pentru stresul şi emoţiile acestui copil?", se întreba unul dintre părinţii prezenţi la afişarea rezultatelor.

Tot la Liceul "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui, la sesiunea din 2014 a Bacalaureatului s-a înregistrat o gafă uriaşă de corectare. O elevă cu rezultate foarte bune la învăţătură a primit nota 10 după contestaţii, după ce iniţial lucrarea sa a fost notată cu 2.00. Spre deosebire de anul trecut când lucrările au fost corectate la Vaslui, anul acesta tezele de la Bacalaureat din Vaslui au fost corectate de profesori din judeţul Botoşani, scrie Adevărul.

VEZI ȘI: REZULTATE BAC 2015 EDU.RO. Vezi notele pe județe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel