EXCLUSIV  Obezitate și diabet la câini. Greșeală făcută de proprietari. Ce spune Harbuz, medic veterinar

Liviu Harbuz, medic veterinar, a vorbit despre două dintre cele mai grave boli cu care se confruntă câinii - obezitate și diabet.

"Obezitatea și diabetul sunt boli frecvente la câini, cu complicațiile de rigoare - probleme circulatorii, cardiace, respiratorii. Noi suntem conștienți și încercăm, din când în când, să o mai dăm pe dietă, dar proprietarii câinilor, sub imperiul emoției, mai dau mâncare și pe sub masă. Din acest motiv, mulți câini sunt obezi. Obezitatea afectează, la nivel mondial, 54% dintre câini", a zis Liviu Harbuz la interviurile DC News.

Lipsa de mișcare

"Aici nu vorbim doar despre alimentație, ci și despre mișcare. Lipsa mișcării este un factor de risc pentru obezitate și diabet. Marea problemă este și în alegerea hranei specializate. Există mai multe tipuri. În general, hrana specializată se clasifică în economic, medium și super premium. În ultimii trei-patru ani, au apărut pe piață tipuri de mâncare industrială care abordează sistemul bio. În România sunt importate astfel de produse care sunt fabricate după rețete obținute în urma unor cercetări fundamentale. Avem tipuri de hrană fabricate în Canada sau SUA. Acolo sunt numite bucătării, nu fabrici. Toată materia primă provine de la fermele dezvoltate chiar de producătorii de hrană specializată. Am vizitat astfel de bucătării", a mai zis medicul veterinar.

Iată răspunsul integral:


VEZI AICI interviul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel