Obama, în Polonia: Angajamentul SUA în Europa de Est e sacrosanct

foto: tvn24.pl
foto: tvn24.pl

Președintele american Barack Obama a declarat, marți, la scurt timp după aterizarea pe aeroportul din Varșovia, că angajamentele de securitate ale SUA față de Estul Europei în contextul crizei ucrainene sunt sacrosancte.

"Angajamentul nostru față de securitatea Poloniei și, în același timp, față de aliații noștri in Europa Centrală și de Est reprezintă o piatră unghiulară a propriei noastre securități și este sacrosanct", a declarat Obama după ce a inspectat o divizie de avioane F-16 poloneze și americane, conform AFP.

Într-un hangar al aeroportului din Varșovia, Obama a precizat că este o onoare specială să viziteze Polonia când țara celebrează "25 de ani de la renașterea democrației poloneze".

El a notat că SUA și NATO au sporit angajamentele de securitate față de Polonia în timpul crizei din Ucraina, adăugând că așteaptă să anunțe alocarea mai multor resurse pentru securitatea est-europeană în cursul zilei de marți. 

Președintele polonez Bronislaw Komorwoski i-a spus lui Obama că "F-ul" din denumirea "F-16" a avionelor vine de la "luptător" (fighter, în engleză), dar și de la "libertate" (freedom, în engleză).

"Securitatea Poloniei și securitatea întregii regiunii își are rădăcinile în cooperarea cu SUA", a spus polonezul.


Citește și: Obama a ajuns în Polonia. Băsescu și Corlățean, la Varșovia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel