Oana Zamfir remarcă nuanțele din afirmația lui Iohannis. Bogdan Chirieac, care sunt țintele

Oana Zamfir, Antena 3
Oana Zamfir, Antena 3

Klaus Iohannis vrea o altă majoritate parlamentară ”cu adevărat democratică”. Oana Zamfir remarcă nuanțele din declarația președintelui. Analistul politic Bogdan Chirieac explică țintele președintelui. 

”Ceea ce înţeleg eu printr-o largă majoritate este ce-mi doresc după alegerile parlamentare, când am speranţe mari într-o cu totul şi cu totul altă majoritate formată din forţele cu adevărat democratice şi care atunci vor duce România pe o cu totul şi cu totul altă orbită şi politic vorbind, şi din punctul de vedere al investiţiilor, a sistemelor publice, toate lucrurile pe care le-am promis românilor în campania electorală şi intenţioneză să mă ţin de aceste promisiuni”, a explicat Klaus Iohannis, întrebat dacă a discutat cu ALDE și USR pentru consolidarea majorității parlamentare. 

Oana Zamfir a atras atenția asupra nuanțelor din prima frază, la Antena 3: ”Constatăm că această majoritate care a dus la instalarea guvernului Orban nu este bună, este fragilă, președintele vorbește despre o majoritate cu forțele cu adevărat democratice.” 

Întrebat care să fie țința și cu cine ar trebui să se facă această majoritate, analistul Bogdan Chirieac a răspuns, la Antena 3: "Eu cred că strict PNL şi USR ar trebui să formeze această majoritate, rezultată și din votul de la europarlamentare, când aveau 50 şi ceva la sută. Nu ştiu dacă se va merge pe anticipate, pentru că rămân în continuare foarte greu de făcut, dar nu este nevoie! Vedeţi că a doua zi după câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis se vine cu modificarea fundamentală a legilor justiţiei pentru a se favoriza, din nou, abuzurile înspăimântătoare care au dus acum trei ani PSD-ul la 47%, dar nu contează, fiindcă justiția este un instrument politic foarte puternic cu care, din nou, România va fi condusă.” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel