Oana Zamfir - Klaus Iohannis, SCENĂ TULBURĂTOARE. ”Fiind femeie, s-a abținut”

Jurnalista Oana Zamfir a vorbit, la Antena 3, în emisiunea ”Sinteza Zilei”, despre reacțiile președintelui Klaus Iohannis și declarațiile sale. 

Președintele, urme de MITOCĂNIE?

”Astăzi asistăm la acest război al declarațiilor și faptelor între președintele României și coaliția de la guvernare. Temerea mea este ca președintele să nu aibă un interes personal, care vizează ocuparea funcției de la Consiliul European, ar fi foarte grav. Atitudinea coaliției de guvernare poate fi neprețuită din perspectiva sprijinului acordat lui Donald Trump, imediat ce aproape toată Europa a adoptat rezoluția ONU cu privire la respingerea deciziei SUA. Noi suntem în situația aceasta pro-americani, împotriva Uniunii. Poate fi neprețuită atitudinea României nu doar pentru Israel, ci și pentru președintele Trump. Eu înțeleg și rezervele președintelui României. Din perspectiva relațiilor cu Uniunea, mă tem să nu fie un interes personal. Președintele României a spus că e confortabil ca președinte. Ei, de data aceasta, ar putea să fie scos din confortul domniei sale, pentru că a fost ignorat de coaliția de guvernare, n-a existat o consultare serioasă în această privință. Am asistat la construirea unui profil de președinte, de către o echipă din spatele lui Klaus Iohannis, împrumutând elemente din Traian Băsescu. Zilele trecute președintele României m-a surprins cu acea declarație legată de ce i-ar fi spus premierului Viorica Dăncilă dacă ar fi fost bărbat. Fiind femeie, s-a abținut. Părea că această abținere ascunde o mitocănie. Ori, la Klaus Iohannis orice a fost, numai mitocănie nu. A fost pentru mine neobișnuit. În declarațiile de astăzi, dincolo de nervozitate sunt acele accente: Dragnea s-a consultat în oglindă.” a spus jurnalista Oana Zamfir, la Antena 3. 

”Scenă tulburătoare”

Realizatoarea TV a mai spus: ”Al doilea lucru care m-a îngrijorat e legat de încântarea de sine. Mi-am adus aminte cum spunea Traian Băsescu că este perfect. A fost întrebat președintele României: `De ce ați ales să...`. Răspunsul: `Pentru că am ales`. Pentru mine, această scenă este una tulburătoare. Cred că am avut destul de pătimit din pricina încântării de sine a lui Traian Băsescu ca să avem și un urmaș. Dacă eu am dreptate și-n spatele lui Klaus Iohannis e o echipă care a început să arate roadele pregătirii pentru anul viitor, sunt de părere că ne îndreptăm spre o perioadă extrem de urâtă. Că președintele României joacă, că este un critic al Guvernului, pot să înțeleg. Că a ieșit din adormire, și asta pot să înțeleg. Aceste tușe groase din ultimele zile arată că lucrurile sunt serioase, fie că vorbim de interesul său pentru ocuparea funcției de președinte al Consiliului European, fie de alegerile prezidențiale de anul viitor”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel