EXCLUSIV  Oana Zamfir a ÎNVINS. Cea mai mare VICTORIE a jurnalistei: Este o lecție de viață incredibilă

Oana Zamfir
Oana Zamfir

Luni, 28 ianuarie, este aniversarea unei învingătoare - jurnalista Oana Zamfir.

Oana Zamfir a ieșit învingătoare din bătălia vieții ei. Jurnalista de la Antena 3 s-a confruntat cu trombofilia, dar boala nu a învins-o și iată că acum își strânge Victoria în brațe, iar lupta ei a devenit lupta tuturor femeilor.

În 2017, ne vorbea despre una dintre cele mai mari victorii din sistemul medical. Vorbim despre proiectul Îmbunătățirea serviciilor de sănătate în sarcina cu risc crescut, nașterea prematură şi boli hematologice, finanţat prin Granturi Norvegiene 2009-2014, al cărui beneficiar  a fost Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti (SUUB). A fost o victorie a medicilor care au salvat deja un număr mare de femei, managerul proiectului RO19.10 fiind Prof. dr. Monica Cîrstoiu.

"Vorbim despre suma cel mai bine cheltuită în această țară: 1.700.000 de euro de la Guvernul Norvegiei. Este o sumă mică în condițiile în care eu am prezentat, la 'Exces de putere', anchete despre mobilier de lux, cumpărat de un spital, cu 10 milioane de euro. În condițiile acestea, iată că proiectul a salvat 1.500 de paciente cu ai lor copii. Tot ce ți-am spus mă face să subliniez faptul că este cea mai bună investiție. Dincolo de acest aspect, am văzut  imagini extrem de emoționante. Am văzut ce înseamnă viețile salvate de proiect. Vorbim de sarcini duse cât mai aproape de termen, de înjumătățirea numărului de decese în rândul bebelușilor prematuri, vorbim despre o aparatură extraordinară care ajută mamele să fie ferite de situații extrem de grave", a povestit Oana Zamfir pentru DC News la acel moment.

Trombofilia, boala pe care o poți ține sub control doar cu o pastilă

"Sunt bebeluși aduși la spital în situații foarte grave, copii de 800 de grame, cu hemoragii cerebrale, blocaj renal, care au fost salvați grație acestei aparaturi de ultimă generație. Sunt lucruri extraordinare care, până nu demult, se petreceau în afara României. A fost o voință extraordinară a unor medici au făcut să se poată lupta cu o boală genetică pe care unii o consideră o fiță... așa cum mie mi s-a zis. Iată că alături de acești medici au putut să fie doi miniștri - Nicolae Bănicioiu și Eugen Teodorovici. Au reușit să facă o echipă extraordinară. Nimic nu ar fi fost posibil fără doamna Prof. dr. Monica Cîrstoiu, doamna Prof. dr. Ana Maria Vlădăreanu, doamna doctor Adriana Dan. Ceea ce mi se pare extraordinar este că au ieșit din acest proiect și au folosit aparatura pentru toate gravidele care au născut la Spitalul Universitar. Trombofilia, boala pe care o am și eu, dacă ești informat, o poți ține sub control doar cu o pastilă. Boala aceasta nu este doar a femeilor. Sunt bărbați care cad secerați pe stradă. Lumea zice: 'ce a făcut?', iar răspunsul care se dă imediat este: 'a făcut accident vascular cerebral'. Nimeni nu merge mai depare să vadă de ce a făcut accident vascular. Uite, în cele mai multe cazuri, explicația poate fi aceasta: o afecțiune de tip trombofilie. Proiectul nu a fost doar pentru trombofilie. A fost pentru sarcinile cu risc din cauza tuturor bolilor hematologice", a adăugat jurnalista.

VEZI ȘI: Liana Stanciu, uimită total. Ce a văzut după închiderea școlilor din cauza gripei



Povestea Oanei Zamfir


Povestea Oanei Zamfir le-a ajutat și pe alte femei să devină mame. Jurnalista de la Antena 3, contactată de DC News, a dat mai multe detalii despre lupta ei. 

"Atâta timp cât ai informații, poți învinge! Toate femeile trebuie să știe că aceste boli de sânge afectează un număr foarte mare de oameni. Studiile arată că 40% din oameni au incidențe trombofilice, adică mutația MTHFR afectează 40% din populație. Ca atare, este important să ajungem să o depistăm, să știm că o avem. În momentul în care ajungem să știm că o avem, lupta este victorioasă, dar pentru asta testele sunt foarte scumpe", ne-a spus jurnalista.

"După ce am devoalat povestea mea în emisiunea lui Mihai Gâdea, când împlineam 28 de săptămâni de sarcină, femeile au aflat ce problemă am și uite că au căutat să vadă și ele de ce nu țin sarcini. Marea mea bucurie este că am deja vești bune din partea unor astfel de mămici care au cerut ele să vadă dacă au trombofilie sau nu. Nu reușeau să țină sarcini, iar acum au copii. Este un lucru absolut incredibil. Am văzut un copil apărut pe lume pentru că mămica lui a aflat de trombofilie, s-a testat, a găsit cauza și a putut să țină sarcina", ne-a mai povestit Oana Stancu Zamfir.

O lecția de viață la ușa doctoriței Monica Cîrstoiu

Jurnalista ne-a zis că îi mulțumește lui Dumnezeu pentru că i-a întâlnit pe medicii care au ajutat-o în bătălia cu boala.

"Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am dat peste o echipă extraordinară de medici de la Spitalul Universitar. Să stai o zi la ușa doctoriței Monica Cîrstoiu este o lecție de viață incredibilă. Cât de multe cazuri sunt și cum această doamnă doctor reușește să le ducă pe aproape toate la vestea cea bună, este extraordinar!", a conchis jurnalista într-un interviu pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel