Oana Florea: Procurorului nu-i este interzis să transmită documentele solicitate

oana florea dc
oana florea dc

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind prezidenţialele din 2009, Oana Florea, a declarat marţi că a agreat întâlnirea cu procurorul general Augustin Lazăr "cu inima deschisă" pentru a rezolva o problemă, nu pentru a crea un conflict, menţionând însă că, din punctul de vedere al comisiei, nu există elemente legale care să interzică procurorului să transmită documentele solicitate.

"Eu sunt o persoană în favoarea dialogului şi am agreat această întâlnire cu inima deschisă. Sper să reuşim să lămurim măcar o parte din aspectele de care are nevoie comisia pentru a-şi întocmi raportul, întrucât, din punctul nostru de vedere, nu există elemente legale care să interzică procurorului să ne dea documentele solicitate. Nu ştiu ce să spun despre aşteptările mele. Nu mă gândesc la nimic. Pur şi simplu vreau să aibă loc o discuţie cât mai lămuritoare. Încercăm să rezolvăm o problemă, nu să creăm un conflict sau o altă problemă", a precizat pentru Agerpres Oana Florea.

Întrebată în legătură cu afirmaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, conform căreia această întâlnire ar trebui să aibă loc la Parlament, Oana Florea a spus: "Cu privire la locaţie, nu am discutat. Ieri dimineaţă când am vorbit cu domnul ministru (al Justiţiei - n.r.), dânsul asta a spus că ne cheamă la el în birou să avem o discuţie. Astea au fost ultimele informaţii pe care le am de la domnul ministru, aştept convocarea acestuia".

Lazăr afirma că procurorii nu vor putea trimite un dosar judiciar să fie examinat de o instituţie extrajudiciară

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marţi că "discuţia faţă în faţă" cu membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind prezidenţialele din 2009 este cea mai bună soluţie, însă a subliniat că, în mod cert, procurorii nu vor putea trimite un dosar judiciar să fie examinat de o instituţie extrajudiciară.

MJ a precizat luni, printr-un comunicat, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi procurorul general Augustin Lazar au stabilit ca, în perioada următoare, să aibă loc o întâlnire cu parlamentarii din Comisia specială de anchetă a prezidenţialelor din 2009. Întâlnirea a fost programată după ce Parchetul General a refuzat să trimită Comisiei parlamentare o copie a dosarului privind organizarea alegerilor din 2009, pe motiv că "activitatea unei comisii de anchetă nu are nicio legatură cu o anchetă judiciară, obiectul acestora fiind diferit", astfel încât cele două anchete nu pot interfera.

Marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a precizat că orice întâlnire a Comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009 cu şefii de instituţii ar trebui să aibă loc doar la Parlament, indiferent care sunt aceste instituţii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel