Oana Băluță, profesor universitar, după căderea Guvernului: Îmi exprim și eu public o îngrijorare

Oana Băluță, profesor universitar și activistă, a vorbit despre un efect al căderii Guvernului.

Oana Băluță și-a exprimat îngrijorare legată de finanțarea cercetării dat fiind viitorul incert din punct de vedere politic și economic.

”Îmi exprim și eu public o îngrijorare legată de finanțarea cercetării dat fiind viitorul incert din punct de vedere politic și economic. Se taie sau nu se taie bani? Nu de alta, dar UEFISCDI are câteva call-uri deschise. În 2009 când am câștigat un proiect amplu și foarte bun, finanțat atunci de CNCSIS, a venit Guvernul Boc și a tăiat din fonduri, adică am ajuns la un sfert din suma solicitată, prin urmare am regândit obiectivele și activitățile, deci am trunchiat proiectul de plângeam în pumni.


E demotivantă această incertitudine și temere bazată pe experiență trăită recent dacă vine PDL deghizat în PNL la guvernare. Să lucrez cu scenariu pe jumătate pozitiv, câștig proiectul, dar taie din fonduri? Care sunt șansele ca vreodată să mai am intenția de a depune vreo aplicație dată fiind această lipsă de predictibilitate? Șanse minime spre deloc, desigur. Mă iertați că reduc "marea politică" la" scară măruntă" a unui om.


#duamneajută”, a scris Oana Băluță pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel