Oamenii de știință: Moartea e mai plăcută decât ne imaginăm noi

Oamenii de știință susțin că moartea este mai plăcută decât ne imaginăm noi. Potrivit unor noi studii realizate în SUA, persoanele care se află cel mai aproape de moarte sunt şi cele care se confruntă cu mai multe emoţii pozitive decât s-ar putea aştepta, scrie The Telegraph. 

"Atunci când ne imaginăm emoţiile pe care le-am avea în apropierea morţii, ne gândim mai mult la tristeţe şi teroare. Se pare, însă, că moartea este mai puţintristă şi terifiantă - şi mai fericită - decât credem", a declarat Kurt Gray, cercetător la Universitatea North Carolina din Chapel Hill. 

Cercetarea a constat în analizarea blogurilor pacienţilor bolnavi de cancer şi scleroză laterală amiotrofică, însă s-a concentrat şi pe ultimele cuvinte ale prizonierilor condamnaţi la moarte. 

Acestea au fost comparate cu o selecţie de mesaje publicate pe un blog al "ultimelor cuvinte", creat de voluntari care au fost rugaţi să îşi imagineze că seaflă în această situaţie. 

Se pare că, atât pacienţii cu boli terminale, cât şi condamnaţii care au primit pedeapsa capitală, se concentrează mai mult pe lucruri precum religia şifamilia, pe care cercetătorii le-au catalogat drept un ajutor la calmarea anxietăţii în privinţa apropierii de moarte. 

"În imaginaţia noastră, moartea reprezintă singurătate şi inexpresivă, însă rândurile scrise pe blog de pacienţii bolnavi şi ultimele cuvinte ale deţinuţilorsunt pline de iubire şi sens". 

"În prezent, sistemul medical este orientat spre evitarea morţii - o evitare care este destul de des motivată de părerea că moartea este îngrozitoare şitragică", au mai spus autorii studiului. 

"Această abordare este de înţeles, ţinând cont de poveştile din cultură populară despre negativitatea morţii, însă rezultatele noastre sugerează că moartea este mai plăcută decât s-ar aştepta oamenii: să te întâlneşti cu doamna cu coasă nu e chiar atât de înfiorător precum pare". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel