Oamenii de ştiinţă au identificat o nouă specie de crocodil

crocodil
crocodil

O nouă specie de crocodil a fost identificată prin analizarea craniilor incluse în colecţiile unor muzee din Statele Unite şi Australia, relatează miercuri Press Association.

Noua specie de crocodil, descrisă în jurnalul Copeja, a fost identificată după ce fosilele din muzee au fost comparate cu specimene vii de la un parc zoologic din Florida. Denumită Crocodylus halli în onoarea lui Philip Hall, regretat om de ştiinţă care a iniţiat cercetarea trecutului genetic al crocodilului, specia provine din Papua Noua Guinee, situată la nord de Australia.

Cercetătorii care au realizat descoperirea au afirmat că în urma identificării noii specii se impune reevaluarea măsurilor de conservare a crocodililor de Noua Guinee. Până acum se credea că Papua Noua Guinee adăposteşte o specie unică de crocodil, Crocodylus novaeguineae, care a fost identificată în 1928. Exemplarele trăiesc în cadrul a două populaţii izolate, separate de o regiune montană întinsă. Zoologii şi-au pus problema dacă nu cumva este vorba de fapt de două specii distincte, iar Hall, la acea vreme cercetător la Universitatea din Florida, a aprofundat studiul şi a observat diferenţe importante între ele. Însă, el a decedat înainte de a încheia cercetarea.

,,Există specii noi, însă multe dintre acestea 'stau' în sertare şi dulapuri din muzee şi e nevoie de timp pentru a le analiza şi a ne da seama de acest lucru, a afirmat Caleb McMahan de la Field Museum din Statele Unite care, alături de Chris Murray de la Southeastern Louisiana University, a decis să continue studiul lui Hall.

Cei doi au analizat 51 de cranii de crocodil de Noua Guinee din diverse muzee din Statele Unite şi Australia, care au fost apoi comparate cu exemplare vii. Crocodilul de Noua Guinee a fost vânat intensiv pentru pielea sa la jumătatea secolului al XX-lea, însă, după implementarea măsurilor de conservare, Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN) l-a inclus pe lista vieţuitoarelor care nu mai sunt ameninţate cu dispariţia. În prezent, pe insulă trăiesc circa 100.000 de exemplare de crocodil, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel