O școală din Covasna îşi suspendă cursurile. 20% dintre elevi, absenţi

foto ilustrativ
foto ilustrativ

Şcoala Gimnazială din Aita Seacă va suspenda cursurile, în zilele de 5 şi 6 martie, în mai multe clase din ciclul primar în care s-a înregistrat un absenteism ridicat din cauza virozelor respiratorii.

Potrivit unui comunicat de presă dat miercuri publicităţii, în următoarele două zile nu se vor ţine cursuri în clasa pregătitoare şi în clasele I, a II-a, a III-a şi a IV-a, unde absenteismului elevilor a depăşit 20% din totalul celor care frecventează cu regularitate unitatea de învăţământ. Decizia a fost luată la propunerea conducerii unităţii de învăţământ, de comun acord cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii. 'Măsurile ce vor fi întreprinse după suspendarea cursurilor sunt supravegherea unităţii de învăţământ menţionate, prin triaj zilnic la toate clasele, urmărirea absenteismului, raportarea datelor la IŞJ Covasna şi DSP Covasna, precum şi igienizarea spaţiilor şcolare', se arată în comunicat. În ultimele două luni au mai fost suspendate cursurile parţial sau total şi în alte şcoli şi grădiniţe din judeţul Covasna, din localităţile Sfântu Gheorghe, Calnic, Micfalău, Covasna, Cernat şi Băţanii Mari. Prima şcoală în care s-a luat această măsură a fost Colegiul Naţional 'Mihai Viteazul' din Sfântu Gheorghe care, la finele lunii ianuarie, şi-a suspendat cursurile pentru câteva zile după ce peste 20% dintre elevi nu au mai venit la şcoală, fiind bolnavi.

Viroze

De asemenea, luna trecută Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe a luat decizia de a interzice, vizitarea pacienţilor internaţi pentru a evita riscul răspândirii virozelor în rândul acestora. Managerul spitalului, Andras Nagy Robert a declarat, pentru AGERPRES, că sezonul gripal actual a fost mai puţin sever faţă de ultimii doi ani, anul acesta nefiind înregistrat niciun deces din cauza gripei în judeţul Covasna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel