Urmărește emisiunea live


O româncă a murit după ce a dat naștere într-un spital din Marea Britanie. Cercetările indică vina doctorilor

O femeie română a murit după ce a născut în Marea Britanie.

O româncă a murit în Marea Britanie, după ce a născut din cauza unei hemoragii masive suferite după naștere, neprimind tot sângele solicitat de doctori, conform The Guardian.

Gabriela Pintilie, care avea 36 de ani, a pierdut șase litri de sânge după ce a născut o fetiță prin cezariană, la Spitalul Universitar Basildon, în februarie 2019.

A sângerat până la moarte

Ea a sângerat până la moarte la câteva ore după naștere, după ce doctorii care o operau nu au comunicat cum trebuia și nu și-au dat seama cât sânge și câte produse pentru coagulare aveau la dispoziție.

Pintilie, care locuia în Grays, Essex, trebuia să nască al doilea copil al său prin cezariană, în 28 februarie 2019, dar a venit la maternitate cu trei zile mai devreme, atunci când i s-a rupt apa.

Medicii au încercat o naștere naturală

După mai multe amânări, doctorii au decis să încerce o naștere naturală, dar intervenția nu a fost posibilă. Așadar, ea a fost băgată în operație pentru cezariană seara următoare.

Un ginecolog britanic, dr. Malcolm Griffiths, neafiliat spitalului, a fost chemat pentru a investiga felul în care au decurs lucrurile. Gabriela a pierdut doar 600ml de sânge în timpul operației, un fapt obișnuit la o cezariană. Cu toate acestea, la jumătate de oră distanță, ea a mai pierdut doi litri.

Nu a primit tot sângele disponibil

Atunci, doctorii au cerut sânge și produse de coagulare, iar românca a primit 2 unități de sânge neutru și 6 unități de sânge de aceeași clasă cu al ei. Niciun produs de coagulare nu i-a fost administrat.

„Oamenii cheie nu au știut că produsele erau disponibile. Gabriela nu a primit tot sângele și niciun produs pentru coagulare", a spus Griffiths.

Cercetările sunt încă în desfășurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel