O pensionară a găsit un inel ce ar aparține lui Wiliam Shakespeare. Ce scrie pe el - foto

Marea Britanie
Marea Britanie

O vârstnică din Marea Britanie, care își petrece timpul liber căutând diverse lucruri cu detectorul de metale, a descoperit un inel vechi de aproximativ 500 de ani ce ar aparține lui Wiliam Shakespeare, potrivit Daily Mail.

Sue Kilvert a descoperit un prețios inel din aur, în Rowington, Warwickshire, Anglia, chiar lângă o instituție ce-i poartă numele lui William Shakespeare. Inelul din aur se afla la aproximativ 20 de centimetri sub pământ. Inițial, femeia a crezut că este vorba despre o bijuterie normală. Cu toate acestea, după ce l-a analizat puțin, Sue a observat că inelul avea și o inscripție istorică și anume 'Adevărul nu trădează.'

”Era foarte mic și m-am gândit că ar putea fi inelul unui copil, dar când m-am uitat mai bine am văzut inscripția și am realizat că ar putea fi vorba despre ceva foarte însemnat. Le-am arătat tuturor și nu le-a venit să creadă”, a povestit Sue Kilvert după ce a făcut descoperirea.

Muzeul din Birmingham și legiuitorul au fost informați despre descoperirea inelului, care urmează să fie inspectat în lunile următoare. Dacă se va dovedi autenticitatea acestuia, Sue ar fi obligată prin lege să îl ofere spre vânzare unui muzeu la un preț stabilit de Comitetul de evaluare a comorii.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel