O parte din spitalul Victor Babeș va fi dărâmată

Consilierii municipali au decis astăzi ca să treacă în domeniul prival al Capitalei două corpuri de clădire care au deservit Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş”. 

Decizia a fost luată în unanimitate și a venit în vederea demolării, pentru a permite realizarea unui ambulatoriu.

Cheltuielile aferente lucrărilor de demolare cad în sarcina Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că în prezent cele două corpuri de clădire, folosite ca vestiare şi spălătorie, se află în stare avansată de degradare.

”Proiectul presupune realizarea unei unităţi spitaliceşti cu 16 cabinete de consultaţii, trei saloane spitalizare de zi, dintre care unul pentru copii, două săli de aşteptare şi funcţiunile anexe, precum zonă de zi personal, vestiare, cameră pentru depozitare, circulaţii, spaţii tehnice, grupuri sanitare. Realizarea clădirii va genera o suprafaţă construită propusă de 555 mp şi o suprafaţă desfăşurată propusă de 1.121 mp, cu un regim de înălţime de P+1E”, se arată în raportul de specialitate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel