O organizaţie pentru protecţia mediului doreşte interzicerea focurilor de artificii private în ajunul Anului Nou

Organizaţia Environmental Action Germany (DUH) încearcă să obţină interzicerea focurilor de artificii private în ajunul Anului Nou ca măsură de prevenire a poluării aerului în oraşe, a anunţat luni grupul pentru protecţia mediului, relatează Xinhua. 

DUH a depus cereri oficiale în 31 de oraşe din Germania în care poluarea cu particule depăşeşte recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

"În fiecare an, focurile de artificii provoacă poluarea aerului în oraşele noastre la începutul anului", a declarat directorul executiv al DUH, Juergen Resch.

Poluarea cu particule poate dăuna persoanelor cu astm bronşic sau cu alte boli respiratorii, femeilor însărcinate şi copiilor.

Autorităţile din Berlin şi Munchen au anunţat deja că examinează posibilitatea interdicţiei focurilor de artificii private în anumite zone din centrele oraşelor în ajunul Anului Nou.

Juergen Resch a cerut şi altor oraşe germane să urmeze acest exemplu, menţionând că "sute de mii de persoane cu boli respiratorii, precum astmul, îşi părăsesc locuinţele la începutul anului sau sunt nevoiţi să se baricadeze în case într-un mod etanş" din cauza poluării provocate de artificii.

În doar câteva ore, în timpul sărbătorilor de Anul Nou, artificiile eliberează în jur de 5.000 de tone de micro-particule, ceea ce reprezintă aproximativ 16% din totalul particulelor generate anual de traficul rutier din Germania, potrivit DUH.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel