O nouă zi de grevă în depourile CFR Brașov

locomotiva
locomotiva

Angajații depoului CFR Brașov au intrat în această dimineață din nou în grevă. Oamenii își strigă nemulțumirea cu privire la salariile prea mici. 

Este a doua zi la rând când angajații depoului CFR din Brașov fac grevă. Oamenii sunt nemulțumiți că salariile sunt prea mici. Cu toate acestea, în toamna acestui an veniturile lor ar urma să fie majorate cu 15%.

Ieri a fost prima zi în care angajații depoului au oprit activitatea.

Potrivit liderului de sindicat Eugen Neagu, angajaţii depoului consideră că sunt "discriminaţi" faţă de ceilalţi lucrători din CFR, care vor beneficia de sporul de 15% la salariu, fiind, totodată, singurii din ramură care nu au un Contract Colectiv de Muncă, acesta expirând în 1 august.

"Avem 730 de locomotive în mentenanţă şi lucrăm 2 oameni/locomotivă. Depinde de domnul director Valentin Dorobanţu cât va dura greva. Dacă va dura, încet-încet locomotivele nu vor mai ieşi din mentenanţă pe căile ferate", a explicat Neagu, avertizând asupra faptului că greva din depouri ar putea afecta, la un moment dat, circulaţia feroviară.

Reacția CFR Călători SA

Societatea Comercială de Reparații Locomotive C.F.R. – S.C.R.L. Brașov SA este filială a CFR Călători SA, fiind la ora actuală în procedură de insolvență care intră sub incidența Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență (dosar nr. 4249/62/2014* – termen 19.11.2019).

Pentru CFR Călători SA, S.C.R.L. Brașov SA este un furnizor de servicii care pe bază contractuală asigură și realizează mentenanța curentă, reparații planificate și accidentale ale materialului rulant motor al CFR Călători.

În conformitate cu art. 55 din Legea 85/2014, Adunarea Generală a Acționarilor își suspendă activitatea după numirea administratorului special la S.C.R.L. Brașov SA. Totodată, în conformitate cu art. 56, alin. (1) lit. d din Legea 85/2014, Administratorul special administrează activitatea debitorului, sub supravegherea administratorului judiciar.

Negocierea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) al S.C.R.L. Brașov SA este atributul exclusiv al conducerii acestei societăţi, fiind de fapt singurul factor decident care împreună cu organizaţiile sindicale pot încheia un nou CCM, CFR Călători SA neavând competențe în negocierea CCM al S.C.R.L. Brașov SA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel