EXCLUSIV  O nouă „ticăloșie semnată Patriarhia Moscovei“. Ciachir: E făcută în stilul ăsta porcesc. Falsuri ordinare!

Scriitorul și publicistul Dan Ciachir a comentat, în exclusivitate pentru DC News, referirile preotului Dimitri Safonov, secretarul pentru relații interreligioase al Departamentului pentru relații externe bisericești al Patriarhiei Moscovei, care a afirmat că monahii ruși ar putea fi evacuați de pe Muntele Athos.

Preotul Dimitri Safonov, secretarul pentru relații interreligioase al Departamentului pentru relații externe bisericești al Patriarhiei Moscovei a anunțat că monahii ruși ar putea fi evacuați de pe muntele Athos.

„Este planificat ca Patriarhul Bartolomeu să viziteze Muntele Athos la sfârșitul lunii mai și poate că aceasta va coincide cu acțiunea pe care poliția greacă a desfășurat-o deja împotriva călugărilor mănăstirii Esfigmenu care nu sunt de acord cu politica lui Bartolomeu”, a declarat Safonov.

„Nu spun acum că mănăstirea Esfigmenu a adoptat linia corectă, aceasta este o discuție separată, dar există precedentul evacuării politice a călugărilor, cu forța, cu folosirea forței, cu folosirea unor mijloace speciale. Și ne temem că, poate, același lucru amenință monahismul rusesc, călugării ruși de pe muntele Athos”, a spus luni Safonov (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Lovitură „usturătoare“ pentru Putin și Patriarhul Chiril. Dan Ciachir, despre ultima mișcare a Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Dan Ciachir, scriitor și publicist, a dezavuat afirmațiile preotului rus și a spus că fac parte din strategia Moscovei de a isca tot felul de provocări ca urmare a inadvertențelor dintre Patriarhul Chiril și Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I.

„Acest reprezentant al Patriarhiei Moscovei susține că s-ar produce tulburări, la sfârșitul lunii mai, când Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va vizita Muntele Athos. Pe de o parte se arată că există un conflict între Patriarhia Ecumenică și Athos, deși au mai existat anumite atitudini, iar preotului Dimitri Safanov îi e teamă ca nu cumva și călugării ruși să fie alungați de la Athos, ceea ce e o imposibilitate.

Acolo e Mănăstirea Rusikon, care este a rușilor, noi avem Schitul Podromu, care e un schit mare... cine să-i alunge pe călugări? E o mârșăvie de a arăta, că uite, în ce pericol sunt călugării ruși de la Athos. Nu s-a întâmplat niciodată ceva asemănător. Acolo este grădina Maicii Domnului, este o republică monahală de 1.000 de ani. E vorba de o ticăloșie semnată de Patriarhia Moscovei și e făcută exact în stilul ăsta rusesc, că uite ce se poate întâmpla. Nu a fost alungat niciun călugăr de la Muntele Athos decât dacă acesta comitea erori de credință, dogmatice, dacă devenea eretic. Scopul este de a forța niște reacții de compătimire.

Sigur că, pe de altă parte, prin inducerea ideii că sunt disensiuni între Patriarhul Ecumenic și Muntele Athos, se vede durerea Patriarhului Chiril că Bartolomeu I a dat autocefalie Ucrainei, a ridicat din starea de schismă Biserica Macedoneană, care se rupsese de Biserica Sârbă, iar acum vine cu ideea de poliție la Muntele Athos. Legătura asta nu-i nici cum zice Arghezi, raționament celebral chinez, dar nici silogism tâmpit că, iată, poți expulza călugării ruși. Acolo sunt niște mănăstiri și nu poți să scoți pe cineva. Pentru ce să-i scoată? Caută să forțeze prin aceste falsuri ordinare de care numai rușii sunt în stare și au arătat-o în întreaga lor istorie“, a precizat, pentru DC News, Dan Ciachir.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Le Figaro, articol de mare impact, de primă pagină, despre România. Dan Ciachir: Foarte important și benevol față de Basarabia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel