O nouă răpire în Nigeria: mama unui fotbalist celebru

Sebastian Florea / 05 Martie 2019 / 08:46

Mama unui fotbalist celebru de la Girondins Bordeaux a fost răpită în Nigeria.

Mama lui Samuel Kalu, atacantul echipei franceze de fotbal Girondins Bordeaux şi al selecţionatei nigeriene, a fost răpită în sud-estul Nigeriei, au anunţat luni surse poliţieneşti, citate de AFP. 'Incidentul s-a petrecut pe 27 februarie. Pentru moment, nu s-a efectuat nicio arestare, însă o anchetă este în curs de desfăşurare pentru a ne asigura că ea va fi eliberată în siguranţă, iar răpitorii vor fi aduşi în faţa justiţiei', a precizat Godfrey Ogbona, purtătorul de cuvânt al poliţiei din statul Abia, în sud-estul Nigeriei.

Ozuruonye Juliet Kalu, mama atacantului lui Girondins, a fost răpită dintr-o maşină, în timp ce se întorcea acasă, în statul Abia, unde răpirile în scopul obţinerii se bani sunt destul de dese, iar familiile fotbaliştilor internaţionali sunt ţintele preferate ale răpitorilor. Potrivit unui ziar local, Samuel Kalu ar fi dezvăluit că răpitorii i-au cerut 15 milioane de nairas (36.000 de euro) pentru eliberarea mamei sale.

Răpirile s-au intensificat

 

În timpul Cupei Mondiale 2018, cu câteva ore înaintea meciului dintre Nigeria şi Argentina, tatăl lui John Mikel Obi, căpitanul naţionalei Super Vulturilor, a fost răpit pentru a doua oară, în statul Enugu (sud-estul Nigeriei). Au existat numeroase astfel de răpiri în cursul ultimului deceniu, mai întâi în sud-estul petrolifer, unde au fost vizaţi muncitorii expatriaţi, înainte de a se propaga în întreaga ţară. Victimele sunt, în special, cetăţeni nigerieni din clasa de mijloc sau superioară. Persoanele răpite sunt deseori eliberate în câteva zile, după plata unei răscumpărări.

Citește și:

Liga I - Final de sezon regulat. Cum arată CLASAMENTUL înainte de Play-Off

Moțiunea simplă pe Justiție, dezbatere la Parlament