O nouă invitație la dezbatere pentru Iohannis. Bulai: Singura situație care ar schimba dramatic rezultatul votului

Florin Răvdan / 22 noi 2019 / 16:53
Dăncilă și Iohannis
Dăncilă și Iohannis

Sociologul Alfred Bulai a analizat ultima invitaţie pe care Viorica Dăncilă i-a adresat-o preşedintelui Klaus Iohannis la dezbatere. 

"Nu va exista nicio dezbatere, să fim serioşi. Asta a fost o politică a lui Klaus Iohannis şi a staffului de campanie, deci nu se va întâmpla nimic. Doamna Dăncilă doar încearcă să sugereze că dumneaei a vrut o dezbatere, ca un exerciţiu de imagine, şi evident că o spune în permanenţă, nu se mulţumeşte cu un răspuns negativ. Iarăşi, asta este o chestiune de strategie", a declarat Alfred Bulai în exclusivitate pentru DCNEWS. 

Cine câştigă procente după o dezbatere

 

"Viorica Dăncilă are mai mult de câştigat la dezbatere, de aia nu vrea Klaus Iohannis. Dar ar conta şi prestaţia fiecăruia. Cele mai multe şanse le are dna Dăncilă pentru că nu sunt aşteptări foarte mari şi dacă se comportă acceptabil va fi mai bine văzută. PSD a avut, însă, o strategie greşită de campanie, aşa că nu văd o posibilitate ca o astfel de dezbatere să îi aducă procente semnificative. Klaus Iohannis nu prea a avut confruntări în realitate, doar cu Ponta, dar şi atunci Ponta a fost cel care i-a dat credite lui Iohannis, nu invers. Oricum ar fi, nu cred că o dezbatere ar schimba dramatic opiniile şi procentele celor care ajung la vot, decât dacă cineva chiar sare calul evident şi creează o emoţie mai puternică", a mai declarat sociologul.