O nouă groapă comună, descoperită la Iaşi

O nouă groapă comună a fost descoperită de cercetători ai Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în pădurea Vulturi din judeţul Iaşi, scrie romaniatv.net. 

Au fost determinate 25 de victime, majoritatea femei şi copii, şi a fost începută ancheta penală. Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel" a desfăşurat, în perioada 24 - 29 iunie 2019, proiectul de cercetare pentru identificarea de noi gropi comune în pădurea Vulturi, Valea Climoaiei, comuna Popricani (judeţul Iaşi). Prospecţiunile geofizice au fost făcute pe o suprafaţă de 3.600 mp.

„Acest proiect pe care l-am continuat în 2019 a venit firesc şi eram convinşi din documentele de arhivă şi toate datele că trebuie să existe şi alte gropi comune. Anul acesta am intervievat şi un martor care ne indică faptul că în această pădure au fost masacre. Avea vârsta de 6 ani, era unul dintre copiii pădurarului de atunci". Lucica Baltaru le-a povestit cum erau aduşi oameni de la Iaşi şi duşi până la jumătatea pădurii, unde erau ucişi", a explicat Elizabeth Ungureanu, coordonatoarea proiectului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel