O nouă armă nucleară a fost prezentată de Rusia

Ministerul rus al Apărării a făcut publice în premieră imagini cu un "test de teren" al dronei submarine nucleare Poseidon.

Ministrul rus a anunţat că testele cu drona submarină cu tehnologie nucleară Poseidon au intrat într-o nouă etapă. Despre această nouă armă oficialii ruși au spus că datele sunt secrete, dar care se pare că are o lungime de aproximativ 24 de metri, ceea ce îl face să arate mai mult ca un minisubmarin sau cu o rachetă balistică subacvatică.

Aparatul Poseidon, cu propulsie nucleară, are o viteză de 185 de kilometri pe oră şi operează la adâncimi de până la 1.000 de metri. Dispozitivul poate fi echipat cu o încărcătură de 100 de megatone, care poate genera un val uriaş ce ar pune în pericol oraşele de coastă.
Rusia a prezentat torpilele Poseidon ca fiind proiectile cu motor nuclear, capabile să şteargă întregi oraşe de pe faţa pământului prin provocarea unui tsunami.

Rachete hipersonice

Potrivit experților, Poseidon este o armă prea lentă pentru a fi comparată cu eficacitatea rachetelor balistice intercontinentale sau a bombardierelor în cazul unui atac preventiv sau al unei lovituri rapide de retorsiune.
În raportul său despre noile arme, Serghei Şoigu a menţionat miercuri că avioane de luptă ruse MiG-31, echipate cu rachete hipersonice Kinjal - rachetă despre care se spune că este capabilă să evite scutul antirachetă al SUA - au efectuat deja peste 380 de zboruri de patrulare deasupra mărilor Neagră şi Caspică.
Anul trecut, au fost efectuate lansări reuşite cu rachete Kinjal în condiţii meteorologice dificile, în cadrul testelor acestea lovind ţinte la peste 1.000 de km, conform Ministerului Apărării de la Moscova. Această rachetă, care poate transporta atât focoase nucleare, cât şi încărcătură convenţională, este oficial în serviciul armatei ruse din decembrie 2017.

Mach 20



Potrivit postului de televiziune al armatei ruse, Serghei Şoigu a afirmat că în prezent este în plină desfăşurare primul regiment de rachete Avangard (de fapt un planor hipersonic) în regiunea Orenburg. În discursul anual către Adunarea Federală anul trecut, preşedintele Vladimir Putin susţinea că acest dispozitiv poate atinge viteza Mach 20 - adică de 20 de ori viteza sunetului (1 Mach este egal cu 1.224 km/h) - şi poate să depăşească orice sistem de apărare antirachetă din prezent.

Vezi și: Putin, anunț de ultim moment: Rusia are un nou tip de armă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel